Слънчев понеделник с валежи следобед

06:40, 08 юни 20 25 2266 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Времето ще бъде предимно слънчево, но след обяд отново ще се развият купести и купесто-дъждовни облаци и на места, но главно в западните и централни райони ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб с променлива посока. Максималните температури между 25 и 30 градуса, в София около - 26 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но без валеж. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса. Температурата на морската вода ще е 17-19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините преди обяд ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 20 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.

Във вторник, 9 юни, и в сряда, 10 юни, повече слънце ще има в часовете преди обяд и над източните райони. Около и след обяд ще се развива купеста и купеста-дъждовна облачност. На много места, главно в Западна и Централна България, ще превали краткотраен дъжд, придружен и с гръмотевици; в отделни райони явленията временно ще са интензивни. Преобладаващите максимални температури ще са между 25 и 30 градуса, в източните райони ще са 32 градуса, а под 25 градуса ще остават в районите с повече валеж в Югозападна България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама