Използва ли Божков Севда, за да предизвика властта

14:40, 07 юни 20 25 4702 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Апaртаментгейт. Къщи за гости. Следва очевидният въпрос - наред ли са вилите?

Низвергнатият в Дубай хазартен бос Васил Божков сякаш най-накрая успя да направи първия голям пробив във войната си срещу „хунтата“, както сам той нарича българските властимащи. След като документи и комикси не предизвикаха разклащане в министерските постове, този път изглежда, че няколкото изречения срещу пиарката на Борисов - Севделина Арнаудова, бяха приети лично. И не става дума за микрофони, телефони и джипове. Оказва се, че вече говорим във вили.

Въвличайки Севда, както я нарича премиерът, в Дубайско-Софийската война, Божков успя да постигне може би първия си голям прогрес – да влезе в директен разговор с властта. Да я накара да паранояса и да я постави в защитна позиция. И да постигне дори нещо, което самият той може и да не е очаквал – журналистическо разкритие за два скъпи имота, изглежда купени на кредит с държавна заплата. Но да караме по ред...

Въпреки че е медиен експерт, Севда май избърза, като отговори на Божков по неговия маниер – чрез два бързи поста във Facebook. Защитата ѝ обаче има няколко основни пропуска, които правят впечатление още на първо четене.

Не било мъжко, казва тя, това, че Божков решил да вади на бял свят срещите си с нея. И се кълне, че се е виждала с него само по служебни въпроси. Това обаче е малко странно, защото всеки българин със средно образование би се зачудил какви точно служебни въпроси може да има за решаване пиарката на премиера с един честен бизнесмен, за какъвто смятаха допреди няколко месеца сегашния беглец в Дубай. Друго противоречие, което веднага прави впечатление от първото защитно словоизлияние на Севда, е твърдението ѝ, че срещите ѝ с Божков били частни. Последно – служебни или частни? А за капак на цялата история днес шефът ѝ доразмъти и без това достатъчно размътената вода, като заяви, че не я е пращал на „Московска“ 43 при „човека с 18 обвинения“. И пак: Последно?

Така Арнаудова направи не много успешен първи опит да върне топката в дубайската врата, което по-скоро накара прожекторите да се насочат към нея, отколкото да си изгради добра защита.

А вторият ѝ пост в социалната мрежа сякаш още повече издаде не дотам добре обмислената позиция на медийната експертка, която звучи така, сякаш търси отмъщение. Влизането в тона на „човека с 18 обвинения“ с разказването на приказка звучи по-скоро като необмислен и панически ход, отколкото като казване на истината. Да определи Божков и като „един старец“ също май не е най-умното решение. Всичко това издава, че Севда май се чувства разстроена. Или поне засегната. Може би това, че винаги е стояла в сянка и не е имало лични нападки срещу нея, я е накарало да действа прибързано. Със сигурност влияние са ѝ оказали и твърденията на журналиста Атанас Чобанов от „Биволъ“, че е собственичка на два скъпи имота, сред които голяма вила в Бистрица. А както знаем, апартаментите и къщите за гости изядоха главата на не един или двама във властта. А дали тепърва и на Севда ще се наложи да усети върху гърба си как „мъжки“ ще постъпят с нея тези, които трябва да се справят с разкритията, предстои да разберем.

Така въпреки че със своите почти ежедневни постове във Facebook Божков създаде усещане у гражданите, че стреля на сляпо - малко джиросване, малко Vladi Goranov, малко културни ценности, няколко комикса, кратка приказка, - сега той май започна да се приближава към целта си.

А именно – да уцели „пробойна“ в „хунтата“. Безспорно е обаче, че „разкритията“ му будят хорския интерес, но липсата на ясни доказателства поражда и съмнения. Защото без тях всички приказки си остават просто... приказки.

Коя е Севделина Арнаудова?

В момента тя е личен пиар на министър-председателя. Преди пет години той дори лично присъства на сватбата ѝ с Делян Димитров (член на Управителния съвет на „Булгартрансгаз“), който от своя страна е племенник на дългогодишния депутат Марио Тагарински.

Преди да заеме сегашния си пост, Севделина беше пиар на ГЕРБ, като с Борисов работят заедно още от създаването на партията. Тя често дори е била спрягана за един от най-доверените му хора.

Севделина винаги е до Борисов при неговите медийни изяви и е в пряка връзка с медиите. Стана известна и с прозвището „СевдаТВ“, тъй като при всяка обиколка на премиера из България седи на задната седалка на джипа и излъчва на живо от телефона си.

Нерядко се е случвало обаче Борисов публично да критикува действията ѝ. Последният път беше преди около два месеца, когато по време на брифинг в Министерски съвет тя се намеси при въпрос на журналист. Тогава Борисов ѝ се ядоса и ѝ нареди да си седне на мястото с думите: „Няма да слушам после, че някой искал да ме пита нещо и аз като Радев съм се обърнал и съм избягал“.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Марков 18:21, 07 юни 20

Шехерезада е горда собственичка на вила в с. Бистрица за над 1 млн. лв. С разчупена архитектура, изглежда много шукаритетна, както се вижда от Google Maps. Освен вилата младото семейство има апартамент от 198 кв. в София. Всичко това е купено с кредити, да не си помислите нещо лошо? Е, друг въпрос е кой ще ви даде кредит от половин милион евро ако сте на държавна заплата с мъжа си.“, написа на страницата си във Фейсбук Атанас Чобанов.
В декларацията и пред Сметната палата тя е декларирала и дарение от 40 000 евро, но не е описала откъде е това дарение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама