Кметът на Ню Йорк отмени полицейския час в града

18:09, 07 юни 20 / Свят 25 1939 Шрифт:
Редактор:

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио обяви отмяна на полицейския час в града след вчерашните мирни протести, предаде ТАСС.

"Вчера и в петък жителите на нашия град показаха най-доброто от себе си. Благодаря им", съобщи кметът в специално обръщение към гражданите по повод протестите срещу полицейското насилие след смъртта на Джордж Флойд, съобщава БГНЕС.

По-рано губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че властите на града ще започнат да премахват ограниченията, наложени в града на 8 юни поради пандемията на коронавирус. От 8 юни предприятията за търговия на едро и дребно ще могат да възобновят работата си.

Десети ден Black Lives Matter: Лицето на протеста през погледа на фотообектива

Ресторантите и баровете ще продължат да работят с ограничен брой посетители. От следващия понеделник и строителството ще може да започне работа, също и фирми, които се занимават със селскостопански дейности, риболов и лов, и редица индустрии. Около 400 хиляди души ще могат да се върнат на работа. Служителите ще трябва да носят маски, а в някои компании ще бъде въведено масово тестване за вируса.

Първоначално Ню Йорк беше щатът, който пострада най-много от пандемията. В най-лошите дни в щата на ден умираха над 700 души, а повече от 3 хиляди биваха хоспитализирани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама