Папата изрази солидарност с всички, борещи се с COVID-19

21:29, 07 юни 20 / Свят 25 2896 Шрифт:
Редактор:

Папа Франциск изрази солидарност и съпричастност към пациенти с COVID-19, техните семейства и тези, които се грижат за тях.

"Поздравявам всички вас, римляните и поклонниците, вярващите, техните семейства и религиозни общности. Дори ограниченото ви присъствие на площада днес е знак, че пикът на епидемията в Италия е преминал. Но внимавайте! Не празнувайте победата твърде скоро! Остава необходимостта от усърдно следване настоящите стандарти, ограничения, мерки и правила, защото те ни помагат да предотвратим по-нататъшното разпространение на вируса “, каза понтификът, обръщайки традиционната неделна проповед към вярващите, които се събраха на площад„ Свети Петър “във Ватикана по случай Деня на Света Троица, предаде РИА Новости, съобщава БГНЕС.

Папата подновява молитвите си от прозореца

Папа Франциск подчерта, че в много страни ситуацията с разпространението на вируса все още е много сериозна, като ежедневно от него умират хиляди хора. "В някои страни статистиката е толкова тревожна, че показва, че всяка минута умира по един пациент с коронавирус. Това е ужасно. Искам да изразя солидарността си с тези хора, пациенти и техните семейства, и с всички, които се грижат за тях “, каза папата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама