Осем задържани в спецоперация във Видинско

11:24, 08 юни 20 25 3372 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Спецоперация срещу битовата престъпност се проведе във Видинско, съобщиха от полицията. Шест контролно-пропускателни пункта са били ситуирани на входно-изходните точки на село Медовница и Гара Орешец.

По време на акцията с полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани 8 души.

Снимка: МВР

В контролните дейности са участвали служители от районните управления в Белоградчик и Видин, секторите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Противодействие на икономическата престъпност“ и Зонално жандармерийско управление-Монтана.

Служителите на реда са проверили 105 моторни превозни средства и 171 лица, като 15 от тях са криминален контингент. За констатираните нарушения са съставени 19 акта и 10 фиша – по Закона за гражданската регистрация, Закона за българските лични документи и Закона за движение по пътищата.

Снимка: МВР

В частен имот в Гара Орешец полицаите са открили 11,5 кубика дърва без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им произход. Дървесината е иззета по надлежния ред, а по случая е образувано досъдебно производство. 

В хода на операцията са образувани и две предварителни проверки - за държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол и за съхранение на незаконно добита дървесина.

Снимка: МВР

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама