Цветан Цветанов: Премиерът работи на принципа „Успехът е мой, провалът е общ“

10:14, 09 юни 20 / Политика 25 2330 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Властта през цялото време води монолог с гражданите и институциите, вместо да демонстрира стремеж към общи усилия. Видяхме отсъствие на консултативен съвет по национална сигурност – единственият по конституция съвещателен орган, който може да търси кризисни решения, с ресурса на всички институции. Това каза във видео интервю за „Студио Банкеръ“ лидерът на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов.

"Успехът е мой, провалът е общ – това е принципът на властта. Вече се намираме в предизборен период. Очакват се солиден популизъм и национал популизъм, всички ще се фокусират върху дребни вътрешни проблеми и междуличностни конфликти, а не върху проблематиката на района, в който се намира страната", заяви Цветанов.

Той благодари на малкото свободни медии, сред които е безусловно и „Банкеръ“. "Статуквото владее останалите".

"Хората са притеснени, че няма хоризонт, няма кауза и надежда за нещо по-добро. Очакването е за промяна. Но и носят страха в себе си.

Всъщност ние отсъстваме от големия дебат и голямата политика. При изброяването на държавите от проект Триморие бяха споменати прибалтийските републики, Италия и Румъния. България беше пропусната", припомни Цветан Цветанов.

"Разговарям с хора на възраст между 24 и 44 години, те искат да чуят смислени политики, промяна в общуването с високите нива на държавното управление. Народняшкото поведение и едноличното управление не водят до успех и просперитет, според тях", категоричен е председателят на ЕАЦС.

Република, институции, конституция. Парламентарен контрол. Комуникация. Сред тях е думата, която ще формулира новия политически проект.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама