На Изток – слънце, на Запад - дъжд

06:40, 10 юни 20 25 1457 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Преди обяд ще бъде предимно слънчево, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. На места в Западна България количествата ще са значителни. Ще има условия и за градушки. Почти без валежи ще е в източните райони от страната. Ще духа умерен, временно и силен поривист вятър от южната четвърт, който след обяд в Северозападна България ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 26 и 31 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа умерен, временно и силен вятър от юг-югоизток. Максималните темпераутри ще са между 20 и 25 градуса. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 19 - 21 градуса.

Преди обяд в планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще има условия и за градушки. В масивите от Западна България валежите ще са значителни. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама