Съпругът на Екатерина Захариева е проектант на подпорния хотел на "Алепу"

21:10, 09 юни 20 / Общество 25 3785 Шрифт:
Василена Йорданова

Архитектурното бюро “А и А Архитекти” на арх. Ангел Захариев, съпруг на външния министър Екатерина Захариева, е главен проектант на скандалния строеж в Алепу, за който властите упорито твърдят, че е подпорна стена за свлачище, а всъщност има всички характеристики на хотел, разкрива сайта "Биволъ".

На въпроса дали Екатерина Захариева е информирана, че нейният съпруг е автор на скандалния проект в “Алепу”, от пресслужбата на МВнР отговориха със следното становище:

“Работата на г-жа Захариева няма нищо общо с работата на нейния съпруг и тя никога не е използвала служебното си положение във връзка с негови проекти.”

Строителният контрол не видя да се строи хотел на Алепу, десетки протестират пред парламента

Разбунилият духовете строеж противосвлачищно съоръжение, пред което ще има курортно селище с няколко отделни сгради. Минималното отстояние от плажа ще е 6 метра, а кота корниз за всеки един от бъдещите обекти е 10 метра. Това разказа арх. Ангел Захариев пред "Медиапул".

"Какво като съм съпруг на вицепремиера? Да спра да работя ли?", коментира Захариев във връзка с публикацията на "Биволъ".

СБЛЪСЪК: Изрядни ли са строителните дейности на плаж Алепу?

 

Снимка: БГНЕС

Подробният устройствен план на терена е одобрен от община Созопол през 2007 година, обясни арх. Захариев. Възложител на проекта е компанията "Главболгарстрой", която има и разрешение за изграждане на три сгради - част от ваканционен комплекс, и която притежава и стопанисва намиращия се в непосредствена близост комплекс "Св. Тома".

А какви въпроси си поставиха и сами си отговориха от A&Architects вижте:

 

 

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Вихрен 14:38, 09 юни 20

И какво от това? Проблем е някой кадърен да остане в България и да работи по професията си?

2 Фюри 08:56, 10 юни 20

Проблем е някой некадърен и корумпиран да остане и да ни управлява, а съпругът да си прави каквото си иска...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама