Три учителки от детска градина в район "Възраждане" са с Covid-19

07:30, 10 юни 20 25 3846 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Три учителки от персонала на детска градина №50 в район “Възраждане” са с положителен резултат за Ковид-19 от направени бързи тестове. Това съобщи в профила си в социалната мрежа "Фейсбук" столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Утре, 10 юни, двете групи - Първа В и Четвърта А - в които те са преподавали, ще бъдат затворени.
Директорът на детската градина г-жа Алексиева вече уведомява родителите на всички деца, които посещават градина", пише тя.

По думите й създават организация за тестването на децата от двете групи, за която ще информират родителите в рамките на утрешния ден.

"Учителите нямаха симптоми. Част от персонала на детската градина получих сигнал, че е бил в Сърница, където е заявено огнище на COVID-19 и това наложи още в понеделник вечерта, когато получих сигнала, да помоля учителите да се явят на работа с направени тестове. Вчера към 20ч. са излезли резултатите", каза Росица Алексиева - директор на детската градика пред БНТ.

Екипи на Столичната здравна инспекция започват тестове на целия персонал на градината.
Започна и пълната дезинфекция на детската градина от екипи на дирекция “Аварийна помощ и превенция”.

"Моля, родителите на деца, които посещават детската градина, с изключение на Първа В и Четвърта А, които се затварят, при възможност да оставят децата си вкъщи през следващите няколко дни", се обърна Йорданка Фандъкова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама