След сигнал на Божков за рекет, прокуратурата не го е потърсила

12:02, 10 юни 20 25 2003 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Миналата седмица сигналът ми за рекет, злоупотреба с власт и изнудване е предаден и на българската Прокуратура, която бездейства. Това написа бизнесменът Васил Божков в профила си във "Фейсбук".

"Все още никой от тяхна страна не ме е потърсил на посочения адрес и телефон, за да свидетелствам и да предоставя доказателства", пише Божков.

"Ще продължа да търся справедливост и обективност и чрез правните комисии към ЕС, отговарящи за подобен род проблеми. Сигналът ми е подаден и до департамент Legal services към Европейската комисия. В техните правомощия е да назначат трима независими прокурора за независимо разследване.

По думите му ще предостави доказателствата, записи и свидетелски показания по този случай на компетентните институции. "Така ще предотвратя натиск и изчезване на свидетели, заличаване на следите и унищожаване на доказателствата".

Със сигнала си Васил Божков сезира прокуратурата за злоупотреба с политическо влияние, злоупотреба със служебно положение, престъпен сговор, искане и получаване на подкуп, сплашване и престъпление по служба от страна на лицата Владислав Иванов Горанов, Менда Кирилова Стоянова и Бойко Методиев Борисов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама