81 дни по-късно: Народният театър отваря врати

17:00, 10 юни 20 / Култура 25 3810 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

81 дни след последното изиграно представление преди обявяването на извънредното положение, Народният театър „Иван Вазов“ отново отваря врати днес, предаде БГНЕС.

Народният театър отваря врати на две сцени от 10 юни

Представлението, което ще сложи ново начало на прекъснатия сезон на Народния театър, е моноспектакълът „Пътят към Афродита“ на Бойка Велкова. Специален гост е виртуозният музикант Теодосий Спасов, който е и автор на музиката на няколко от най-хитовите спектакли на Народния театър. На следващия ден – 11 юни, на гости на Бойка Велкова на сцената ще бъдат Параскева Джукелова и Радина Боршош.

„Няколко вечери подред ще бъдат моноспектакли, тъй като все пак искаме да покажем на зрителите една последователност, да има едно постепенно навлизане”, посочи Мариус Донкин. Той каза, че всички служещи в този театър са минали през преглед и няма нито един, който да има положителна проба за коронавирус.

„В този смисъл зрителите могат да бъдат спокойни. Могат да бъдат спокойни, тъй като всичките климатични инсталации отговарят на необходимите условия, така че ние сме създали всички условия да се чувстват спокойни, да бъдат здрави, да бъдат щастливи с нас. Защото както те, така и ние имаме голяма необходимост от контакта с тях”, сподели още директорът на театъра.

Театърът е подготвил и серия от всекидневни срещи на открито с актьори, режисьори и драматурзи, които ще се провеждат от 21.30 ч.всяка вечер на откритата сцена „Зад театъра“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама