Повечето българи смятат, че корупцията при управлението на Борисов се разраства

17:45, 10 юни 20 25 2229 Шрифт:
Редактор:

Над половината (51%) българи смятат, че ситуацията с корупцията в страната се е влошила през последните 3 години, т.е. по време на сегашното правителство на Бойко Борисов. Като цяло за 80% корупцията е широко разпространена, а 23% - че е същата като през 2017 г.

Почти осем от десет българи (78%) смятат, че единственият начин да успееш в бизнеса в България е, ако имаш връзки с политици. Също толкова са убедени, че корупцията вече е част от бизнес културата в страната.

Особено тревожно е, че здравеопазването е сочено като вторият по масово искане и даване на подкупи сектор след полиция и митници.

Това показват резултати от специално проучване на "Евробарометър" за възприятието за корупция и сблъскването с нея във всекидневието, проведено през декември 2019 г. и публикувано днес. То е резултат от разговор с анкетирани лице в лице с гражданите на 28 държави, съобщава "Дневник".

Гешев създаде структура за борба с престъпленията с евросредства

В България спрямо предишно подобно проучване от октомври 2017 г. реално са намалели с 3 процентни пункта посочилите отговора за широко разпространена корупция. Но и с 3 пункта са се увеличили хората с усещане, че тя се е влошила оттогава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама