До две седмици ще стане ясно дали съдът ще регистрира „Има такъв народ”

15:30, 11 юни 20 25 2071 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Софийски градски съд (СГС) ще се произнесе с решение до две седмици за регистрацията на „Има такъв народ”, съобщи БГНЕС.

След като съдът отказа да регистрира на партията на шоумена Слави Трифонов „Няма такава държава“, той се спря на новото име „Има такъв народ“. Учредителното събрание се състоя в столичен хотел. Представители на „Има такъв народ“ внесоха на 28.02.2020г., документите за регистрация в СГС.

Слави Трифонов: Стремеж към власт нямам, имам желание да осъществя решенията от референдума

Днес се проведе съдебно заседание по искане за регистрацията на партията. „Прокуратурата и миналия път подкрепи, ние и тогава не бяхме нарушили закона, тогава просто съдията си измисли собствени правила. Дори прокуратурата подаде касационна жалба миналия път, така че изчистихме ония неща, които тогава бяха посочени като основания, вървим по закон. В момента няма никакви причини да се случи същото, което се случи тогава. Ако има нещо такова, тогава вече абсолютно тенденциозно нали ще бъде кристално ясно, но не вярвам, не мисля, че в момента има причина за някакви притеснения. Просто няма за какво”, посочи Тошко Йорданов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама