Google пусна бета версия на Android 11

15:49, 11 юни 20 / Култура 25 2706 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Google направи новата си операционна система Android 11 публично достъпна, като това е първа бета версия на системата която все още се нуждае от доработки и отстраняване на проблеми, предава Technews.

Притежателите на смартфони Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 4 и Pixel 4 XL вече могат да изпробват новата ОС чрез „over-the-air” обновяване.

Със сигурност скоро ще се появят неофициални версии на Android 11 за други смартфони.

Безредиците в САЩ отложиха дебюта на Android 11

Google разделя иновациите в Android 11 на четири категории: „Хора”, „Управление”, „Сигурност“ и „Удобство за разработчиците”.

В частта „Хора” Google говори за преосмисляне на начина, по който потребителите комуникират по телефоните си, в съответствие със способността да разпознават и дават приоритет на най-важните хора в живота си.

В резултат на това се появява функцията Bubbles, която ще позволи на потребителите да извършват различни действия, без много да се разсейват от комуникацията в конкретен чат.

Категорията „Управление” добавя функции за управление на домашната електроника – слушалки, високоговорители, телевизори, както и различни системи за умния дом.

Следващата (втора) бета версия на Android 11 ще излезе през юли, а третата – през август.

Окончателната версия на Android 11 се очаква през септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама