Зам.-кмет на София е новият член на УС на Фонда на фондовете

18:53, 11 юни 20 25 2084 Шрифт:
Редактор:

От 15 юни 2020 г. Владимир Данаилов е новият член на Управителния съвет (УС) на Фонда на фондовете. До момента той изпълнява длъжността заместник-кмет по направление "Дигитализация, иновации и икономическо развитие" в Столична община, съобщиха от Фонда.

Владимир Данаилов има бакалавърска степен по "Индустриален мениджмънт" в Техническия университет – София, както и магистратура по "Бизнес администрация" в Американския университет. Той разполага с богат опит в публичния и частния сектор у нас и в чужбина.

От 2016 г. оглавява Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ), където успява да повиши икономическото развитие и интереса на международни партньори и инвеститори към българската столица. Изградени са партньорства с европейски градове като Виена и Лондон, а София е представена на множество международни събития.

Резултатите на Агенцията в този период дават основание в Столична община да се създаде ново направление "Дигитализация, иновации и икономическо развитие'', чието управление Данаилов поема в качеството му на заместник-кмет от началото на 2020 година, съобщава БГНЕС.

Столична община финализира мерките за подкрепа на бизнеса

Владимир Данаилов се присъединява към екипа на Фонд на фондовете в момент, в който голяма част от публичния ресурс на Дружеството е договорен и се инвестира ускорено в конкретни проекти и инициативи, както и в момент, в който дружеството адаптира своите инструменти за отговор на предизвикателствата от пандемията COVID-19. Паралелно, Фондът следва да се подготви за новия програмен период 2021-2027 г., където се очаква средствата за финансови инструменти да са с увеличен размер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама