Радан Кънев: За първи път от Освобождението България има възможност да модернизира икономиката си

18:30, 12 юни 20 / Политика 25 2061 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

С отпускането на средствата от ЕК за справяне с кризата след COVID-19 България за пръв път ще има възможността да модернизира икономиката си. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV евродепутатът Радан Кънев.

По думите му в страната не се води истински политически диалог, а интересите на управляващите не съвпадат с интересите на гражданите.

Затова, твърди той, е много по-важно да се изгради национална стратегия и обществото да предложи контрола, по който ще се разпределят отпуснатите средства. За България това са около 30 млрд. лв. По думите на Кънев в Европа, а и у нас, има съмнения относно това дали тези пари ще бъдат разпределени сред данъкоплатците, които реално се нуждаят от тях или ще бъдат използвани за други цели.

„Истинските, успешните реформи, имат нужда от финансиране. Те имат нужда от „гориво“. И за първи път в българската история, повярвайте ми – от Освобождението, България разполага с такава възможност. В един 3-4-годишен период да извърши промени, които да засегнат поколения български граждани, така че да изоставим манталитета на социален икономически опашкар“, коментира Кънев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама