Кои са най-безопасните страни за предстоящите летни отпуски

11:40, 13 юни 20 / Свят 25 2564 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

С облекчаването на мерките, много от страните, които разчитат на туризма като основен приход в икономически план, планират и работят в посока отваряне на границите си

По-специално европейските държави създават споразумения по между си, които позволяват на граждани свободно да пътуват между тях, а в някои случаи дори стимулират населението с полети с отстъпка и изгодни пакети в хотелите, за да приканват туристите. Дори Италия - която е сред най-силно засегнатите европейски страни - се завръща в бизнеса си, след като отвори отново границите си за международни туристи.

Световният съвет за туризъм и пътувания определи кои са най-безопасните страни за летните отпуски и постави България на второ място след Турция и преди Португалия и Мавриций. Другите страни, които попадат в това проучване са Саудитска Арабия, Ямайка и Мавриций, а техните усилия да предотвратят разпространението на коронавирусна инфекция сред туристите бяха оценени от Световния съвет за туризъм и пътешествия. 

Въпреки че са премахнати много ограничения за пътуване в Европа, все още не се препоръчват  пътувания на много места, например в САЩ, където Центровете за контрол на заболяванията предупреждават за това. Ако решите да пътувате, най-добре е да проверите препоръките за пътуване за всяка страна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама