Камбитов с остра критика към случващото се в Общинския съвет в Благоевград

14:50, 14 юни 20 / Политика 25 2782 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Управленската криза в община Благоевград се задълбочава, а бившият кмет на града Атанас Камбитов коментира петъчната сесия на Общинския съвет и неговия председател Антон Тодоров, за когото бе поискана оставка от лидерa на „Демократи за силна България“ в Благоевград Калоян Ханджийски.
Тодоров се изказа хладнокръвно по повод исканата му оставка и смята, че доводите и мотивите са смешни. "Това са едни лъжи във връзка с един казус, който е познат в цяла България и вече настройката е следващи избори", коментира председателят, предаде БНР.

Междувременно съветниците от ПП ГЕРБ отложиха детронирането му и заявиха, че липсва конкретика в аргументите на искането за сваляне на председателя на Общинския съвет и че това би задълбочило кризата в местната власт.
Бившият кмет Камбитов забелязва план за спасението му, в което участват бившите му съпартийци от ГЕРБ и част от общинското и областно ръководство на партията.

По думите на Камбитов провелата се в петък сесия на Общинския съвет е логичен резултат на всичко, което се случваше в местната управа през последните няколко години.
"Резултат от безпринципните предизборни договорки, абсурдни политически коалиции, задкулисни предателства и от махленските пазарлъци в Общински съвет. Резултат от действията и поведението на хора, чиито лични амбиции и интереси са над всичко", написа бившият кмет в официалната си Facebook страница.

Той окачестви действията на съветниците от ПП ГЕРБ като "Обида и Вреда" за Благоевград 

Атанас Камбитов лаконично изтъкна и "позитивната страна" от управленската ситуация в града: "Поне на всички стана ясно кого подкрепиха и за кого работеха на местните избори голяма част от т. нар. ръководство на общинската организация на ГЕРБ!"

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама