Борисов: Нашият политически проект е тук – Ботевград-Мездра

11:09, 15 юни 20 / Политика 25 2583 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов отново тръгна на инспекция по ключови инфраструктурни обекти. Този път той подкара джипа си към Северозапада, където проверява напредъка в строителството по Е-79 в участъка Мездра-Ботевград.

„Строим европейски пътища. До 2-3 месеца искам по пътя Видин-Монтана всички лотове да работят. Влязат ли машините, аз не ги мисля. Има само нови машини, които са огромни с голяма мощ. Трябва само да ги вкараме да работят, това са горива, обороти и работни места“, посочи Борисов.

Борисов инспектира АМ "Хемус" и столичния околовръстен път

Премиерът призова българите да подкрепат туристически бранш, а не да чакат с такова нетърпение и радост решението на Мицотакис да отвори границите. "Като избират други дестинациите те протестират срещу нашия туризъм", каза Борисов.

"Туризмът да привлече тези близо 1 млн. българи, които ще идат да си изхарчат парите в Гърция. Трябва да има диалог между бранша и хората – да им кажат, че тук е по-сигурно, хотелите са по-чисти, по-евтини", добави премиерът.

„Редно ли да даваме пари, а платежоспособните българи да идат на море в Гърция?“, попита Борисов.

Относно исканията на превозвачите, Борисов обясни, че е пратил министри да разговарят с тях.

Туристически превозвачи отново на протест

Попитан за записа, който беше пуснат в интернет и за който се твърди, че е от негов разговор, премиерът отговори: „Това само ме прави по-силен. Колкото пъти го направят, толкова пъти ги бия“.

Относно Васил Божков и поредния му статус във Facebook, Борисов коментира, че е по-добре бизнесменът да се върне и да си плати парите. „Сигналите дойдоха от неговите съдружници. Как да не го разследваме?“, каза още премиерът.

Васил Божков: Поддадох се на изнудване от управляващата хунта

„Няма лошо. Колкото искат проекти да си направят. Нашият политически проект е тук – Ботевград-Мездра“, каза още премиерът.

Премиерът провери и как върви ремонта на тунела "Витиня" на магистрала "Хемус". Тунелът е затворен още от миналата година, тъй като се оказало, че има сериозни конструктивни дефекти в облицовките. Планира се всички детайли по тунела да бъдат изпълнени до края на годината.

Борисов разговаря с работниците. Докладваха му, че ще има два пешеходни тунела между двата ръкава на тунела и то по всички изисквания.

"Сериозна работа
. Всичко - нова армировка, бетон", каза Борисов. В отговор му докладваха, че се опитват да наваксат с работата заради пандемията, а изоставането почти са го наваксали.

В тунела ще има LED осветлениекакто и вентилация. Премиерът обеща да се върнат отново на инскеция, когато работата по е по-напреднала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама