За първи път Горна Оряховица ще бъде домакин на лятно автокино

20:26, 15 юни 20 25 4105 Шрифт:
Редактор:

За първи път в Горна Оряховица ще бъде домакин на лятно автокино. На 17 и 18 юни, почитателите на седмото изкуство ще могат да гледат два от най-успешните български филма „Диви и щастливи“ и „Привличане“, съобщават от общината.

Импровизираният автокиносалон ще бъде на паркинга през НЧ „Братя Грънчарови – 2002“ (Летния театър). Първата вечер прожекцията на „Диви и щастливи“ ще бъде безплатна за зрителите – откупка от Община Горна Оряховица. Втората вечер ще бъде показан хита от 2018 г. „Привличане“, а цената на билета е 5.00 лв.

Романтичната екшън комедия „Диви и щастливи“ с участието на звездите Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Александър Сано, Асен Блатечки, Калин Врачански, Явор Бахаров, Койна Русева и много други, оглави класацията за най-гледани български филми през 2019/20 г. в кината. За първи път в историята на българското кино, наш филм успя да пробие с официална кино дистрибуция в Канада и в Република Северна Македония и да се задържи седмици на голям екран.

Поради големия успех на „Диви и щастливи“, средата на Март 2020 г. продуцентите организираха турне в 18 града в Европа и САЩ. Предстоят им още 10 града в Европа, но заради глобалната пандемия от Covid-19, турнето бе преустановено. Въпреки това не спряхме да търсим безопасни начини да достигнем до публиката, която безспорно има право на българско изкуство. Точно сега, всички ние имаме нужда от „глътка култура“, за разтоварване от изолацията. Затова ви каним на кино под звездите. Елате с колите си, а ние ще се погрижим за останалото. Прожекциите във Враца, Перник, Берковица, София и Варна преминаха с голям успех, споделят продуцентите на филм.
В „Привличане“, който ще бъде показан втората киновечер, зрителите ще видят отново Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев,Александър Сано, Радина Боршош, Койна Русева, Владо Пенев, Башар Рахал.

Романтичната комедия е разказ за няколко на пръв поглед различни теми: любов, амбиции и успех, изразени с много танци. Във филма се срещат различни хора от 20 и 40 годишна възраст, между които има силни емоции и страсти.

И двете вечери прожекциите ще започват в 21.00 ч., а паркирането на автомобилите, което ще става по специален начин ще е от 20.00 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама