Корнелия Нинова: ГЕРБ се провалиха в социалната и икономическата сфера

17:42, 15 юни 20 / Политика 25 2399 Шрифт:
Редактор:

Не се чувствам бламирана на пленума. Бъдещето на партията ще се реши на 12 септември. Важното за БСП е, че въпреки съпротивата срещу пряк избор на председател в последните 4 години, такъв ще има. Това заяви пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Ако се провали прекият избор, значи, че има затъване на партията. Да, променихме датите – 12 септември ще е, но такъв ще има", добави Нинова.

Кирил Добрев: Като отговарящ за партийната дейност в левицата съм направил всичко възможно

"Едната тенденция е да бъдем опозиция и да търсим алтернатива на модела на управление. И аз принадлежа към тази идея. Другата линия беше да се търси начин за общо управление", отбеляза лидерът на БСП.

Нинова е категорична, че партията не е пред фалит. Тя не съжалява за старта на партийната БСТВ.

Как може 4 години да правим някакви неща като екип и в последния месец да каже, че е вредно. Така Корнелия Нинова коментира атаките на Кирил Добрев.

"Бизнесът и гражданите безлихвени кредити не са получили. ГЕРБ се провалиха. Няма чуваемост, ние предложихме възможни категорични неща в социалната и икономическата сфера, отхвърлиха ги. Не може в такава криза да си оставиш народа без грижа. Тук след три месеца хората още не са получили тази подкрепа, поясни Нинова. Няма социална политика, няма достъпно здравеопазване за всеки. Образованието не е качествено", добави още Нинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама