Акцент на деня: Газ към Гърция

17:30, 16 юни 20 25 3756 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

България очаква първите чуждестранни туристи в края на юни, когато стартират първите чартърни полети. Според Николина Ангелкова летният сезон може да продължи дори до... октомври. Получаваме тази положителна прогноза на фона на недоволството срещу строителството на „подпорната стена“ на Алепу, която направо си е хотел. „За съжаление, това много вреди и на имиджа на страната ни, защото се отразява и в чужди медии“, коментира Ангелкова.

Държавата се зае сериозно да ни стимулира да изберем родното море. Тази година цените на чадърите и шезлонгите ще бъдат по- ниски. Ако концесионерите нарушат разпоредбите за цените, ще бъдат глобявани с 50 хил. лева, а при повторно нарушение с 100 хил. лева. От Министерството на туризма бяха категорични, че контролът ще бъде безкомпромисен. Освен цените на плажните консумативи, ваучери за почивка в България получиха всички специалисти на първа линия в борбата с коронавируса.

Николина Ангелкова многократно ни призова да почиваме у нас. „Водата на плажовете е чиста. Знаете, че се изградиха изключително много пречиствателни станции. Почти няма местенце без такава и със сигурност работата в тази посока ще продължи“. Е, сещаме се за едно такова местенце-Варненското езеро. Над 9 месеца в него се изливат фекалии от скъсана водопроводна тръба, изплуваха и тонове мъртва риба. Според РЗИ водата на плажа край тръбата е чиста, но въпреки това десетки варненци излязоха на протест и поискаха да има наказани. Прокуратурата се зае и разследва кои са виновните.

Снимка: БГНЕС

Въпреки всичко казано... за българите Гърция си е Гърция. Още в първия ден след отпадането на карантината около 15 хил. туристи влязоха в южната ни съседка през „Кулата“. Образуваха се километрични опашки. Ситуацията ядоса премиера Бойко Борисов, който нахока хотелиерите, че искали само грантове и чакали държавата да им помага, без да имат диалог с туристите. Посъветва ги да рекламират, че у нас рибата е „по-прясна“, а хотелите са „по-чисти“.

С Борисов се съгласи и актьорът Христо Мутафчиев: Проблемът е с манталитета на българина. Не е нито с природата, нито с хотелите. Нашите хотели са наистина далеч по-чисти от гръцките. Смея да го твърдя“. „Ще подкрепя българския туризъм за сметка на византийците, които ни мразят и в червата и са готови не само да ни излъжат, ами да ни купят и да ни продадат на майките си“, коментира гневно актьорът.

Сред втурналите се към гръцкото море беше и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. В медии се появи негова снимка на опашката на „Кулата“.

Е, Гърция си е Гърция...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама