ГЕРБ дават Нинова на главния прокурор

13:20, 17 юни 20 / Политика 25 2362 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

ГЕРБ внася сигнал до главния прокурор срещу Корнелия Нинова заради нейни твърдения за водата в Хасково, стана ясно на брифинг в парламента.

Няколко пъти Корнелия Нинова изрича неистини от най-високата трибуна, от тази на Народното събрание“, заяви хасковската депутатка Евгения Ангелова.

ГЕРБ визират изказване на Корнелия Нинова в пленарна зала, в което тя казва за водата в Хасково: „ Там живеят 70 хил. души, но не я използват, заради уран и алфа активност. Жители на общината казват: "От чешмите тече уран", "Повече от допустимото" - допълват експерти“. Днес лидерът на левицата също повдигна темата: „В Хасково и в много други градове водата е опасна за здравето на хората от години“.

Депутатите от ГЕРБ бяха категорични: „Водата в Хасково е разрешена за ползване и пиене от жителите на града от 18 май 2020 година със заповед на директора на РЗИ. От тази дата жителите могат да използват водата без никакви притеснения и проблем“.

Те настояват прокуратурата да провери законосъобразни ли са изказванията на Нинова, всяват ли страх и паника у хората, и касаят ли националната сигурност.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама