ГЕРБ и ДПС дадоха път на младите в енергийния регулатор

14:00, 17 юни 20 / Политика 25 1838 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Парламентът прие окончателни промени в Закона за енергетиката, с които бяха облекчени условията за влизане в КЕВР. Кандидатите трябва да имат поне 5 години професионален стаж в сектора, досега изискването беше за поне 7 години. Ако се кандидатства за председател обаче стажът трябва да бъде на ръководна длъжност.

Идеята е на ГЕРБ. Подкрепиха ги от ДПС. „Предложението е много правилно. Би трябвало, когато е необходимо да се направят промени в законите с цел онези млади, завършили енергетика да не стоят на долните нива“, коментира Рамадан Аталай.

След като Борисов се скара: КЕВР намали цената на парното и топлата вода с 14% от юли

От БСП обаче се усъмниха дали законът не се променя, за да може конкретен човек да отговори на изискванията. Таско Ерменков директно попита ГЕРБ дали не искат да вкарат някой от своите хора.

Валентин Николов от ГЕРБ му отговори, че не е нужно всички в КЕВР да са на предпенсионна възраст и трябва да има млади специалисти.

Мандатът на текущия състав на КЕВР вече изтече, но по закон продължава да изпълнява функциите си до избиране на нов. В петък предстои парламентът да приеме правилата за избор на новия състав.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама