Бойко Рашков се съмнява, че експертизата на записите с гласа на Борисов ще е качествена

19:49, 18 юни 20 25 2669 Шрифт:
Редактор:

Бившият председател на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Бойко Рашков заяви пред bTV, че се съмнява в качеството на бъдещата експертиза на разпространения запис, в които се чува глас, приличащ на този на премиера Бойко Борисов. Според него е много важно да се направи добра експертиза, но тя да е и обективна.

"Все още никой не може да каже дали е истински или не този запис. Аз обаче се съмнявам, че ще се направи качествена експертиза. Техническите средства са обективни, но субектите не е сигурно, че ще са обективни", каза Рашков.

Той припомни и изтеклите в началото на годината записи от разговор по телефона между президента Румен Радев и командира на Военновъздушните сили (ВСС) генерал-майор Цанко Стойков, в който двамата обсъждат как да се отговори на антикорупционната комисия за назначаването на сегашната съпруга на държавния глава Десислава за пиар във ВСС през 2014 г., пише "Дневник".

Според него тогава Борисов не се е оплаквал, както направил вчера по време на извънредната пресконференция на ГЕРБ.

 


"Докато ръководих Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства се разбра, че много хора са подслушвани. Тогава той (бел. ред. Бойко Борисов) реагира ли изобщо? Той избра свой главен прокурор в лицето на Сотир Цацаров, който с всички сили се опитваше да стопира и ограничи възможностите на бюрото да установява тези нарушения. Целта на това правителство беше постигната, а Цацаров получи пост", каза още Рашков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама