Кината в САЩ отварят от 15 юли

10:43, 19 юни 20 / Свят 25 1548 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Най-голямата верига кина в САЩ - "AMC Theatres", ще отвори по-голямата част от киносалоните си на 15 юли, съобщиха от компанията.

„Щастливи сме да ви предоставим възможността заедно да отпразнуваме 100-годишнината на AMC“, се казва в изявление на ръководството на киноверигата, основана през 1920 г.

Заради коронавируса: Холивуд заменя секс сцените с компютърни изображения

450 кина в цялата страна ще започнат да работят, след като бяха затворени в средата на март поради санитарни ограничения, наложени от властите на фона на пандемията от новия коронавирус. Останалите 200 кина ще възобновят работата си през следващите месеци. В началото кината ще прожектират само стари филми, като постепенно ще върнат работата в обичайния график през следващите 10 дни.

Очаква се на 24 юли в кината на AMC да се проведат премиерните прожекции на филма, режисиран от Ники Каро - „Мулан“, продуциран от „The Walt Disney Company“.

В залите, според съобщение на сайта на "AMC Theatres", ще се прилагат ограничения за намаляване на вероятността от разпространение на инфекцията. Така броят на местата ще бъде намален с около 30%, почивките между прожекциите ще се увеличат, дезинфекция ще се извършва няколко пъти на ден в залите и другите обществени пространства.

Кафенетата по кината ще намалят менюто, оставяйки само пуканки и безалкохолни напитки. Всички служители ще трябва да носят маски за лице.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама