Температури до 30 градуса, на места дъжд

07:15, 20 юни 20 25 1794 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В събота облачността ще е променлива, след обяд - купеста и купесто-дъждовна, и на места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. Вятърът отново ще е от запад-северозапад, предимно умерен, в Дунавската равнина - временно силен. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса, в крайните югозападни райони - до 32 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, с повече слънце преди обяд. На места, главно в следобедните часове, ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 25 и 28 градуса. Температурата на морската вода е 20-22 градуса, на север от н. Калиакра - 17-18 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна, с временни разкъсвания и намаления. След обяд и вечерта на места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони - придружени с гръмотевици. Ще духа умерен, по високите и открити части - временно силен, северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра - около 12 градуса.

В неделя и понеделник преди обяд ще има повече слънчеви часове. През първия ден след обяд над Западна и Централна България, а през втория - в цялата страна, ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен, от запад. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама