Президентът погледна зад скандалите: Търсят се нов вид политици

13:11, 19 юни 20 / Политика 25 1682 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Това, което се случва със скандалите в момента води до търсене на нов вид политици, каза президентът Румен Радев след посещението си в общините Петрич и Сандански, цитиран от БНТ.

Той отказа да отговори на въпрос дали готви свой политически проект и посочи, че това не в дневния ред за българите в момента.

Печеленето на избори трябва да става с увличане на обществена енергия. Тя категорично не трябва да става с компромати, пагубно е за държавата, а с програми, политики и резултати, но от друга страна българите ще стават все по-чувствителни и взискателни към моралния облик на хората, които ги управляват. Факт е, че властта изкушава, затова да се мисли, когато се гласува. В политиката да влизат хора с утвърдени ценности", категоричен бе държавният глава.

Акцент на деня: Летящият агресор

Припомняме ви, че вчера Радев отговори на обвиненията на премиера, че дестабилизира управлението, с коментар, че най-голямата заплаха за правителството е самият Борисов. Той поиска независима експертиза, която да установи истината за снимките от спалнята на премиера и за аудиозаписа. Държавният глава защити служителите от НСО като професионалисти с висок морал.

Президентът Румен Радев призна, че има дрон, но даде да се разбере, че не е следил с него премиера, в което беше обвинен от Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама