Акцент на деня: Броят на заразените расте, но всичко е точно...

17:30, 19 юни 20 25 2936 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Броят на заразените расте, но всичко е точно... Така накратко можем да обобщим ситуацията с коронавируса у нас. За последното денонощие са регистрирани рекордните 132 случая на новозаразени с Covid-19 - цифра, която не беше достигана дори в рамките на Великденския пик по време на извънредното положение.

Въпреки стряскащите данни обаче премиерът успокои - няма място за паника, защото имаме медикаменти, имаме защитни облекла и места в болницата има. Още с разхлабването на мерките е било ясно, че това ще се случи, но ние трябва да се научим да живеем с коронавируса.

Така де, никой не е обявявал Корона, чао!, така че няма как изведнъж вирусът да изчезне.

Затова вместо да се затяга режимът, той все повече се либерализира. И всичко ще бъде наред, докато всеки спазва принципа на Трите Д-та - Дистанция, дисциплина, дезинфекция. В противен случай яко ще се мре, предупреди и шефът на Пирогов, който се оказа с антитела на вируса.

Пък и не искаме населението да се стряска, нали!? По-добре да планира отпуски, да ходи по барове, дискотеки, да си отпусне душичката след карантината, защото напрежението не се отразява добре на никого, най-малко на управляващите...По-добре българинът да мисли за море и почивка, отколкото да следи скандалите във властта...

От друга страна въвеждането на мерки не винаги дава резултат, защото нашенецът хич не обича думи като забрана.

Думата задължавам, забранявам, вече месеци наред носи и други психологически ефекти. Особено шопите – няма да пипаш тока, му казваш, той отива и пипа, коментира премиерът Борисов.

Така, че здраво стискаме палци, че силата на коронавируса е отслабнала и българите сме отговорна и стриктна нация... По втория въпрос две мнения няма!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама