Пламен Узунов: В момента се опитва да се измести основната тема в държавата

20:50, 19 юни 20 25 3379 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Секретарят на президента по правни въпроси Пламен Узунов бе отведен за разпит в Спецпрокуратурата, съобщи БНТ. Според източници, близки до разследването, той е отведен в късния следобед за разпит.

По-рано през деня в дома му в кооперация в столичния квартал „Кръстова вада“ беше изпратен екип прокурори и бяха извършени претърсвания. Президентският секретар е уличен в търговия с влияние.

Прокуратурата разпространи днес част от комуникация между обвиняемия Пламен Бобоков и две лица, едното от които Пламен Узунов. Става ясно, че на 27 декември 2018 г. Узунов е изпратил на Бобоков съдебно решение, което още не е било подписано от съдиите от Върховния административен съд. Шест дни по-късно решението става публично достояние.

След разпит в Спецпрокуратурата Пламен Узунов заяви, че  няма никакви притеснения. Секретарят на президента бе разпитван няколко часа в сградата на спецсъда, предаде репортер на БГНЕС.

"За всичко, което има, съм отговорил пред органите на специализираната прокуратура", добави Узунов.

Той призна, че е имал контакти с Бобоков. “Имал съм и служебни контакти с него”, заяви той и посочи, че се познават от 2 години.

"В момента се опитва да се измести основната тема в държавата, като се пришиват такива неверни неща", заяви още Пламен Узунов.

Пламен Узунов и Бобоков контактували постоянно и разменяли дори съдебни актове и уреждали заличаване на криминалистични регистрации. Специализираната прокуратура разкри още, че Пламен Бобоков е лобирал пред членове на ВСС за избирането на прокурор от Русе за административен ръководител на Окръжната прокуратура в града. Натискът на Бобоков се е провалил, избран е друг кандидат.

Аз имам страшно много контакти, защото от 28 години съм в бизнеса, съвсем нормално е да познавам страшно много хора, но това не ме превръща в престъпник по никакъв начин. Това каза пред журналисти Пламен Бобоков, предаде репортер на БГНЕС.

Самият Бобоков коментира, че с Пламен Узунов са приятели и нищо повече. "Абсолютно по никакъв начин, той не може да ми е бил лоби или каквото и да е било", заяви той, цитиран от БГНЕС. От президентството до момента не са коментирали новия скандал.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама