Около 2000 безработни ще започнат работа по регионални програми за заетост

12:05, 20 юни 20 / Политика 25 2462 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Около 2000 безработни ще започнат работа по регионални програми за заетост, които ще се финансират с 6 344 000 лв. от бюджета на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) за активна политика на пазара на труда, съобщиха от ведомството.

Регионалните програми за заетост са предвидени за всяка област в България. Те се създават и реализират на основата на предложенията на съответните областни и общинските администрации и се утвърждават от министъра на труда и социалната политика. През 2020 г. МТСП ще финансира по тях осигуряването на субсидирана заетост за период не по-малко от 3 и не повече от 4 месеца.

В изпълнение на регионалните програми за заетост през последните години са реализирани дейности за поддържане и опазване на общинска и държавна собственост - училища, детски градини; пътища, паметници на културата, поддържане и почистване на паркове, градини, междублокови пространства; както и екологични дейности като събиране и извозване на отпадъци, озеленяване, подпомагане на пенсионерски клубове. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама