Протест в столицата за отмяна на Закона за социалните услуги

17:10, 20 юни 20 25 2011 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Национален родителски протест за отмяна на Закона за социалните услуги се проведе в столицата пред НДК, съобщиха от сдружение "Родители обединени за децата" (РОД).

От сдружението смятат, че законите са нарушаващи принципа на правотата и социална държава, които са противоречащи на българската конституация. "Това е лобистки закон, обслужващ група НПО, закон приет в разрез с човешките права гарантирани в редица международни договори и конвенции. Закон който налага тоталитарни практики и доказал пагубното си въздействие върху семейството и съдбите на много деца в редица страни!", заявиха от РОД.


"Мисията на РОД е да бъдем конструктивен фактор в обществото за насърчаване и отстояване на политики, утвърждаващи достойнството и свободата на личността, брака между един мъж и една жена, правото на децата да бъдат отгледани в своята естествена среда - своите семейства. Обявяваме се против отнемането на конституционните права и отговорности на родителите да отглеждат и възпитават своите деца, както и възможността да се ползват от безвъзмездна държавна подкрепа, против игнорирането на отговорността на държавата да предоставя закрила на семейството, майчинството и децата", се казва в целите на сдружението.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама