Борис Бонев: Удължаване на "Синята зона" ще облекчи столичани

09:38, 21 юни 20 / София 25 2587 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Мащабна реформа на паркирането в София предложи независимият общински съветник Борис Бонев от "Спаси София". Това е най-мащабният проект в сферата на паркирането, откакто има зони за платено паркиране.

Според Бонев удължаване на часа за "Синя зона" в центъра ще облекчи живущите в работните дни от седмицата. "Заради краткото работно време живущите обикалят като гламави, за да намерят място за паркиране", каза той в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. Борис Бонев уточни, че чрез тази реформа ще се дестимулира желанието на хората, които не живеят в центъра, да пристигат с автомобилите си.
"Идеята на зоните в центъра на града беше със средствата да се градят паркинги, но това не се направи. Изградиха се само буферни около метрото", коментира Бонев и изрази надежда в предстоящия трети лъч на метрото. "Метрото е европейски облик и трябва да се ползва. Иначе това ще е напразна едномилиардна инвестиция."

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анастаси 12:35, 22 юни 20

Абе направо който се появи с кола в цинтъра да го разстрелват направо....Този Бонев влезе на магия в общината и само откачени идеи дава никога не бих гласувал за него....

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама