Либиец уби трима и рани други при терористична атака в Рединг

17:05, 21 юни 20 / Свят 25 2290 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В центъра на Рединг във Великобритания либиец напада група хора и убива трима с нож и ранява сериозно други трима. Това се казва в официално изявление от местната полиция, цитирано от "Франс прес". От там потвърдиха и че е започнало разследване за убийство, както и че инцидентът, станал снощи се третира като терористична атака, предаде ТАСС. Първоначално нападението не бе разглеждано като акт на тероризъм.

Националната дирекция за борба с тероризма потвърди, че нападението срещу хора с нож, станало в Рединг снощи е признато за терористична атака". BBC също съобщи, че атаката е терористичен акт, а мъжът е 25-годишният Хаири Саадаллах.

Свидетели са заявили за медиите в Англия, че въоръжен с нож мъж е крещял неконструктивни думи и е нанасял удари в областта на шията и врата на околните.

По-рано в парка антирасисткото движение „Black Lives Matter“ проведе мирна демонстрация. От местната полиция заявиха, че случаят няма връзка с демонстрацията, която е приключила два часа преди инцидента.

Британският премиер Борис Джонсън нарече инцидента "ужасяващ".

От МнВР съобщиха, че няма данни за пострадали български граждани при терористичния акт. Българското посолство в Лондон е във връзка с местните власти и в готовност да окаже съдействие при необходимост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама