ПИК: От години се борим с фалшивите новини

19:15, 21 юни 20 25 2510 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Aгeнция ПИК рaзпрocтрaни oфициaлнo изявлeниe във връзкa c пoявилия ce мeйл, зa чийтo aвтoр ce твърди, чe e дирeктoрът нa "Нoвини и aктуaлни прeдaвaния" в Нoвa ТВ Милянa Вeлeвa. В тeкcтa нa мeйлa e cпoмeнaтa и aгeнция ПИК, кoeтo e причинa зa caмoтo изявлeниe, което гласи, че Агенция ПИК от години се бори с фалшивите новини и ще продължи да го прави. "Подали сме редица сигнали по наши разследвания за организаторите и схемите зад сайтовете и социалните мрежи за фалшиви новини и в прокуратурата. Затова и сега ставаме тяхна жертва", се казва в изявлението.

"Агенция ПИК е медия на 7 години, която е доказала своя професионализъм. В медията ни работят уважавани журналисти с дългогодишен опит, които винаги са търсили истината и никога не сме се притеснявали да показваме и да казваме и показваме нещата, каквито са. Нещо повече - често единствени се осмеляваме да повдигаме неудобни въпроси и теми, заради което ставаме жертва на атаки като тази.

Агенция ПИК е частна медия с ясен собственик, посочен и официално на сайта на медията, както и във всички регистри според законите на България. Ние не сме част от никакви други групи - нито икономически, нито медийни или политически!
Всяко друго твърдение е лъжа и атака срещу доброто ни име, за която ще търсим правата си в съда. Нейните автори са известни и не е трудно да бъдат разкрити - лицата от задкулисието, вкоренени в статуквото на прехода, срещу които ПИК се бори и чиито схеми осветлява.
Тази атака срещу медията ни е само поредното доказателство, че сме на прав път и затова няма да се откажем да търсим и показваме истината - в името и на нашите над милион читатели ежедневно и над 12 милиона месечно, които се информират от ПИК."

Част от документа в появилия се мейл гласи:
"За кметове на ГЕРБ, които имат сериозни гафове - умерени критики"
"За кметове на БСП и ДБ, включително в районните в София, трябва да сме силно критично, та дори и да засягаме Столичната община"
"Даренията на шефа и г-н Пеевски да се отразяват с необходимито внимание"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама