Елена Йочева: Страхувам се, но въпросът е това да не ме накара да замълча

09:43, 22 юни 20 / Политика 25 2809 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

„Когато вероятно гласът на едни министър-председател казва: „Ще направя всичко възможно, за да изгори Йончева“, да, страхувам се. Има ли разумен човек, който да не се страхува от подобна реплика. Въпросът е този страх да не ме накара да замълча“, обяви в интервю за bTV от Брюксел евродепутатът от ПЕС Елена Йочева.

Прокуратурата: спящото куче пазач

„Над 1 млн. българи слушаха този запис, предимно в социалните медии, и всички се надяваме това да не е истина. Затова изключително важно е да има прокурорска проверка, да бъде изследвана достоверността на този запис и гласа на г-н Борисов. Всички ние се надяваме това да не е неговия глас, защото това би бил страхотен удар, не срещу Борисов, а срещу България", каза Йончева.

"В този запис чуваме как един лидер на европейска държава е готов да унищожи своя политически противник, чуваме как той нарежда да бъде унищожен един бизнес. Ние виждаме от този запис как няма разделение на властите. Това е страшно за една европейска държава“, коментира евродепутатът.

Фалшив ли е последният запис на Бойко Борисов?

Евродепутатът се надява на обективно разследване от прокуратурата на записа, но не е голям оптимист предвид какво се случи със записите, известни като „Ало, Ваньо“ и „Ало, Банов“. И уточни, че е готова да подпомогне с всички средства на едно независимо разследване.

Снимка: CanStockPhoto

По думите ѝ най-големият бич в България е корупцията, защото удря икономиката. „Затова вече 13 години сме последни в Европа. Изпускаме шанса да бъдем достойна и развита България. Тези аудиозаписи и снимки показват цялата мерзост на политическата класа в България“, каза още евродепутатът. Йончева призова бизнесът да не страхува и да не си мълчи, защото един ден „тази авторитарна власт“ може да застигне всеки един от тях. 

Прокуратурата се е самосезирала за записа, приписван на Борисов

Относно отношенията си с лидера на БСП Корнелия Нинова тя обяви, че няма проблем между тях. „Тя очевидно има проблем със своите структури. Българската левица няма как да спечели властта, ако занимава цялото общество с вътрешни боричкания. Успешен ще е този лидер,  който обедини партията. Такъв лидер ще подкрепя“, обяви Йончева.

Акцент на деня: Летящият агресор

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама