Тестват масово персонала за COVID-19 в детските градини в София

12:51, 22 юни 20 / София 25 1928 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Започва масово тестване на персонала в детските градини в София

Между 700 и 1000 души ще бъдат изследвани с кръвни и PCR тестове. До момента 36 души от персонала на различни градини са тествани. Няма положителни проби. Днес ще бъдат изследвани още 40 души", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. 

Маските на закрито отново стават задължителни

„В детските градини има конкретни предписания и искам да благодаря на персонала затова, че спазиха всичко. Продължаваме с дисциплината и дезинфекцията. Персоналът работи задължително с маски или шлемове”, поясни тя.

Следя данните и ситуацията в София. Говорим за последната седмица. Очевидно са тревожни данните за цялата страна, а в това число и най-големият град, където има най-много хора. Трябва да се научим да живеем с вируса и да продължим да си вършим работата, градът да работи, децата да могат да ходят на детски градини, но при стриктно спазване на дисциплината. Данните за София обезпокоителни“, заяви още кметът на София.

"Преди още да зная, че министърът ще издаде заповед за задължителното носене на маски, в събота и неделя обсъждах с моите колеги, ако той не го беше направил, аз щях с моя заповед да върна в задължителен режима за носене в маски. За мен е важно там, където хората се събират - магазини, институциите, публичните места, офиси, да продължават да се носят маски, шалове или шлемове, защото това има ефект", допълни тя.

Фандъкова коментира, че миналата седмица три екипа на Общинската полиция, заедно с контрольорите са правили непрекъснати проверки на наземния транспорт. "Проверени са 700 превозни средства, издадени са десетки предупредителни протоколи, но има само 16 акта. От утре удвояваме екипите", добави тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама