Община Елена организира традиционния си турнир по риболов

13:58, 22 юни 20 25 1571 Шрифт:
Мануела Алексова Редактор: Мануела Алексова

Този път 18 любители на риболова от Елена, В.Търново, Г.Оряховица, София мятаха въдици по време на турнира, който традиционно организира община Елена по това време на годината. Състезанието в секция „Плувка“, с една въдица, с една плувка се проведе в събота на Вълчовския ръкав на язовир „Йовковци“. Денят бе слънчев, за късмет без дъжд, но пък излезе силен вятър и попречи на участниците да уловят повече риба. Тръпката и емоцията, часовете сред природата и чистият въздух компенсираха очакванията за богат улов.

Най-много рибка хвана 16-годишният Антон Гушев от В.Търново – близо 400 грама и спечели първото място в турнира. Победителят остана видимо доволен от наградата на организаторите – телескопична въдица.

Снимка: Община Елена

Даниел Мавридис от София се оказа по-добър рибар от съпругата си и е втори в състезанието, а великотърновецът Димитър Балъков – трети. Наградата за карък на турнира не бе дадена, тъй като трябваше да се подели между четирима рибари, които слуката така и не споходи. Останалите участници по регламент пуснаха уловената риба обратно във водоема.

Надпреварата продължи точно три часа и премина под зоркото око на съдията Диляна Трухчева. Младата дама, явно веща в риболова, следеше през цялото време състезанието  да се проведе по правилата и да няма огорчени. Пепа Джуркова, управител на магазина за ловно-рибарски принадлежности „Атола“ в гр. Елена зарадва всички участници с малък подарък – дъждобран за защита край водоемите при лошо време.

Средствата от таксите за участие в турнира ще се използват за зарибяване на яз. „Йовковци“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама