Фандъкова: Приватизационният фонд на общината не работи, но 2,5 млн. лв. за ремонти ще се усвоят

14:51, 23 юни 20 / София 25 2053 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
"18 етернитови сгради на детски градини имаше в София. 10 вече изцяло са готови, което означава, че те са съборени и са построени наново", каза кметът Йорданка Фандъкова, която провери построената сграда на столичната 124 ДГ „Бърборино” в район „Красно село“.

"Очаква се наесен освен групите, разпръснати по други градини заради строителството, да има прием и за една първа детска градинска група. Ще бъдат обявени нови 25 места за прием през август, заедно с две групи, които ще се обучават по програма "Монтесори", обяви Фандъкова.
 

Идея: Критерият "уседналост" за училище и детска градина да е по град


Тя добави, че се обсъжда преместването на социални дейности в района в друга сграда, за да може да там да се отворят нови места за детска градина.

Фандъкова подчерта, че финансира конкретни проекти, а не просто идеи. "Подготвихме и програма за ремонт на училища и детски градини. 2,5 млн. лева ще отпуснем от приватизационния фонд на общината, но има един проблем. Заради обжалване на процедурата за избор на управителни органи в момента няма такъв действащ фонд. За това днес ще изпратим писма до всички 12 районни кметове, на които да им кажем да си провеждат процедурите за ремонтни дейности. Когато има такъв орган, тогава ще се гласуват и тези средства, които са налични", заяви тя и добави, че ще бъде изваден терен от капитала на Софийски имоти за нова детска градина в "Горубляне".
 
Кметът все строи, проблемът си стои

Все още не е ясно къде ще бъдат преместени социалните служби на „Люлин“ и „Младост“, в чиито сгради ще бъдат настанени деца в градинска възраст.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама