Показаха първия трейлър на фантастичния сериал „Фондацията“ по Айзък Азимов

16:05, 23 юни 20 / Култура 25 2184 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

AppleTV+ вдигна завесата над мегапродукцията „Фондацията“ и показа първия трейлър на сериал, който ще започне да се излъчв през 2021 г. Краткото видео, което беше излъчено по време на годишната технологична конференция на компанията, предизвика огромна позитивна реакция от почитателите на Айзък Азимов.

AppleTV+ е нов играч на стрийминг сцената и макар да имаше начален успех със сериала „Сутрешен блок“, платформата все още търси своя голям хит. 

Сериалът следва историята на романите „Фондацията“ на Айзък Азимов и проследява историята на група изгнаници, които откриват, че единственият начин да бъде спасена Галактическата империя от унищожаване е да я опровергаеш.

Историята в книгите на Азимов се върти около идеята за психоисторията - наука, създадена от героя му Хари Селдън, която съчетава в себе си социология, история, икономика и математически модели, които помагат да се предскаже пътят на човечеството за стотици години напред въз основа на поведението на хората в миналото в сходни ситуации.

Иĸoнoмиcти, yчeни и бизнecмeни зaявявaт, чe „Фoндaциятa“ нa Aзимoв e имaлa знaчитeлнo влияниe в тexния живoт. 

От години киното се опитва да направи филмова версия на великите романи на Азимов, но без успех. Причината е, че отделните разкази най-често са лишени от големи битки или екшън, като водещо при тях ече водещето в отделните разкази е философията на ненасилие, дипломатическите маневри и математически издържаните предсказания на Селдън. 

Кадрите от трейлъра обаче показват, че Apple не са пестили средства и талант, а продукцията обещава да бъде зрелищна и вероятно няма да се придържа съсвсем стриктно до книгите на Азимов. По 

 

В главните роли ще участват Джаред Харис, който познаваме от хитовия сериал „Чернобил“, както и Лий Пейс („Хобит“, „Пазители на Галактиката“).

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама