Тити Папазов с поредно нарушение на пътя

16:35, 23 юни 20 25 2895 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Преди дни в социалната мрежа Facebook се появи видеоклип, който показва как автомобил преминава на червен светофар с висока скорост и в разрез на всички правила на движението на кръстовище в София. Авторът на клипа твърди, че това е джипът на баскетболния треньор и акционер в ПФК "Левски" Тити Папазов. 

Видеото е публикувано и в платформата "Гражданите", която събира сигнали за различни нередности. То е направено с видеорегистратор на кола на 20 юни малко след 19.00 часа. От него се вижда, че нарушението е направено на едно от кръстовищата при мол "Парадайз", съвсем близо до мястото, където на Великден журналистът Милен Цветков беше блъснат и убит от шофьор, не спрял на червен светофар.

Потърсен за коментар от "Дневник", Константин Папазов първо казва, че не той е карал автомобила, но час по-късно се обажда, за да уточни, че всъщност в конкретната ситуация е бил зад волана.

"Реагирах първосигнално при първия коментар. Реших да си призная, защото смятам, че след като съм направил една грешка - минах на червено, не е редно да правя и втора - да ме изкарат лъжец", каза треньорът.

"Да това е моят автомобил. Гледах видеото, на записа изглежда ужасно. Всъщност, като минавах, видях, че нямаше коли, не съм самоубиец, но това не ме оневинява", коментира Папазов. По думите му записъст е направен след мача "Левски" - ЦСКА този уикенд.

"Неприятно е. Съжалявам, но съжалението не ме оневинява", казва още Папазов. Той допълни, че поздравява човека, направил клипа, и ще си понесе последствията. "Някой би се сърдил. Но аз смятам, че самите граждани трябва да са бдителни и да се контролират един-друг. Защото невинаги камерите на КАТ могат да хваната нарушенията."

Папазов не скрива, че му се случва да нарушава правилата за движение по пътищата и често му налагат глоби, но книжката не му е отнемана. "Всеки човек има и кусури. Мисля, че добре управлявам автомобил, но не съм дисциплиниран шофьор, това ми е слабост", признава той.

Сигналите в платформата "Гражданите", свързани с неговия автомобил, са общо 11 от 2016 г. Последно името му беше свързано с друго нарушение на пътя, след като влезе в спор с колоездач заради спиране на велоалеята на ул. "Георги Раковски" в столилцата. Малко след като клипът получи публичност баскетболният треньор се извини и обясни, че е спрял, за да говори по телефона, не се отнесъл ласкаво към направилия му забележка колоездач, но не го е псувал, както се твърдяло.

"Въпреки че съм нарушител, смятам, че глобите трябва да са високи, за да се контролират хората като мен, които са доста", смята Папазов.

Константин Папазов изрази готовност да се опита да се промени. "Трябва да се преборя, на 53 години съм, имам отговорност към моето семейство и другите хора и моята популярност. Популярните хора трябва да са за пример. Това ще ме контролира в бъдеще. Яд ме е, че дори залог като купа за "Левски" не успя да сме спре", каза още той.

В началото на месеца Папазов обяви, че се е бил зарекъл, ако стане собственик на "Левски", да спре да минава на червено. След това промени обещанието си, че ще спазва правилата на пътя в името на това отборът да вземе Купата на България.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 17:16, 23 юни 20

Всичките "велики" са такива- проповядват празни приказки, а в действителност правилата за тях не важат!!!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама