И коронавирусът не спря Ути Бъчваров да готви

16:45, 23 юни 20 25 4507 Шрифт:
Любомира Николова Автор: Любомира Николова

Кулинарният факир не спира да твори.

По време на карантината, в която Ути се е изолирал със семейството си у дома, пред TOPNOVINI.BG той сподели, че всеки ден имат жив урок с децата му Ружа и Далия по готварство.

Също така няма търпение да стане петък 26 юни и да може да излиза навън.

Днешната кулинарна тема в семейство Бъчварови е била как да приготвят джолан - заден свински с кожичката....и макар че, е юни и лятото дойде телевизионният водещ намира пълно основание да приготви тази рецепта в един такъв студен и дъждовен Софийски ден.

Необходимите продукти за приготвянето са:

Заден свински джолан с кожичката;

500мл. хубаво червено вино;

Глава лук;

Глава чесън;

малко мед;

захар;

2с.л. пушен червен пипер;

2 с.л. барбекю сос;

Снимка: Ути Бъчваров

Начин на приготвяне:

„Взимате един керамичен гювеч и вътре слагате натритият със сол и черно пиперче джолан, за да направите пушения сос запържете в тиганче, нарязаните на ситно лук и чесън, добавете щипка захар и малко мед и 500 мл. червено вино. Щом намали обема си на половина добавете около 500 мл. вряла вода, барбекю сосът и червения пушен пипер, който по ваш вкус може и да е леко лют. Нека поври още 2-3 мин. и прехвърлете в гювеча при джолана, захлупете и печете във фурна 120 градуса 8 часа. За гарнитура към него може приготвите картофено пюре или ориз.

Снимка: Ути Бъчваров

Това кулинарно изкушение е подходящо за консумация с бутилка вино от BOLGARE.

 

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 08:45, 26 юни 20

Ути нищо и никой не може да го спре,само Чък Норис ,но те са приятели !

2 Oppobbito 20:14, 29 фев 24

92 g L Serine 2 cialis for sale

3 Enfonse 16:13, 15 юни 24

Values are given as Normalized eXpression NX cialis on line

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама