Димитър Ганев: Нагласите спадат тогава, когато се опре до джоба на българина

18:28, 23 юни 20 / Политика 25 1918 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Това не е ново състояние за кабинета на Борисов. Ние се намираме в състояние на перманентен скандал. Това каза политологът Димитър Ганев в предаването „Лице в лице“ по bTV по повод разразилите се скандали през последните дни, в които беше замесено и името на премиера Борисов. 

Той допълни, че през последните 3 г. на кабинета няма преструктуриране на обществените нагласи.

"Електоралните нагласи спадат тогава, когато се опре до джоба на българина. Вследствие на мерките срещу COVID-19 се очакват тежка икономическа есен и зима, точно преди парламентарните избори", прогнозира той, като уточни, че въпросът е дали управлението ще може да се справи с предстоящата икономическа криза. "Борисов е доказал, че може да се справя с подобни скандали", каза още той.

Ганев обясни, че Борисов и ГЕРБ имат предимство, защото премиерът може да избере с кого да си говори за бъдещето на България. "Едно е да имаш БСП като основен опонент, друго е основният разговор да е със Слави Трифонов. Колкото до протестният вот -  въпросът е дали ще има един единствен субект, който да го консолидира или ще се пръсне из множество субекти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама