"Топлофикация-София" ще върне близо 40 млн. лв. на клиентите си

12:01, 24 юни 20 / София 25 1619 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Около 40 милиона лева ще върне "Топлофикация София" на своите абонати през изравнителните сметки. Това обяви зам.-кметът по финанси в Столичната община Дончо Барбалов, който отчете финансовото състояние на общинските дружества. Това се случва заради намалената цена на газа и законодателните промени, които се случиха. „Говорим за приспадане на суми от изравнителните сметки“, уточни той.

Вечният проблем, който никога няма да бъде решен

Зам.-кметът обяви, че предстои Столичният общински съвет да приеме финансовите отчети на общинските дружества за 2019 г. и подчерта, че те са се представили добре като цяло.

Запазва се традиционно добрият финансов резултат на пазарите. „Софийски имоти“ са извършили много голяма инвестиция през 2019 г. с изграждането на аквапарка в парк „Възраждане“. Транспортните дружества се представят добре. Центърът за градска мобилност е на малка печалба, но все пак на печалба. Останалите транспортни дружества също стоят стабилно. Многопрофилните лечебни заведения са с много добри финансови резултати“, обобщи Барбалов, цитиран от БГНЕС.

Зам.-кметът обяви, че скоро ще заработи и мобилно приложение, с което гражданите ще могат да пазаруват онлайн от търговците на „Женския пазар“.

Барбалов обяви, че след края на извънредното положение има увеличение на приходите от данъци, като всеки ден общината събира между 4 и 5 млн. лв.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама