И коронавирусът ще прекара лятото у нас

15:00, 24 юни 20 25 4803 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Лятото дойде, но коронавирусът не си е отишъл. Дори напротив-  заразените и смъртните случаи не намаляват, както и засегнатите от вируса медици. „Не смятам, че вирусът е бил пред вратата и си е отивал, а по-скоро в нашето общество се създаде погрешно впечатление, че може да изчезне- вирусите не правят така никога“, заяви вирусологът проф. Мира Кожухарова. Но по нищо не личи българите да са притеснени. По кафенета и ресторанти цари безгрижие. Времето е топло, а мерките хлабави.

Замириса на море и май се уморихме да се страхуваме от коронавируса. Успокоихме се, че щом ген. Венцислав Мутафчийски не е по телевизията значи всичко е наред. Пък и как да ни е страх, като управляващите постоянно ни говорят за летния сезон. Сметките им даже стигат до края на октомври. 

Снимка: CanStockPhoto

Заразата не само не намаля, а ни заля“

Мерките са хлабави, а и противоречиви. Училищата бяха затворени, а заведенията не. Да учиш е опасно, а да пиеш кафе със съучениците си не толкова. На фона на този пример и доста други прокуратурата сезира институциите да преценят ефективността на действащите мерки.

Идва въпросът адекватни ли са те на фона на статистиката? За властта този въпрос не стои, но цифрите са ясни. За това удобно се „прехвърля топката“ към нас... разбира се. Мерките били адекватни, но българите не ги спазвали. Затова се затяга вече неколкократно затегнатият контрол. „Демокрацията е за дисциплинираните. Явно, когато направихме жест, той не се отчете“, коментира Бойко Борисов и намекна, че ако неспазването на мерките продължи, стадионите ще бъдат затворени.

Най- чисти“ все излизат управляващите.Професорите, лекарите явно не разбират. Колко пред мен щяха да си късат дипломите, че лятото заразата ще намалее. Не само не намаля, а ни заля“, заяви премиерът Бойко Борисов. И накрая към медиите: „те си вземат информациите, не ние всяваме страх“.

Извънредната обстановка остава до 15 юли, от което можем да допуснем, че здравният министър се подсигурява с правомощия да затяга и разпуска мерки. Така че очаквайте брифинги...

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама