Ангелкова лично посрещна първите чуждестранни туристи у нас

13:25, 26 юни 20 25 1927 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Първи чартър с близо 190 туристи от Нидерландия и Белгия кацна на летището в Бургас. Полетът, който е и единствен за днес, дава символичен старт на сезона по морето, съобщи bTV.

98% от чартърите за юни са отменени

В групата по посрещането беше и министърът на туризма Николина Ангелкова. Първите туристи бяха посрещнати като VIP гости с подаръци и рози. Те ще почиват в „Слънчев бряг“ и околните курорти и смятат, че всичко ще бъде наред и са щастливи, че са в България на почивка. Обикновено холандци и белгийци са малка част от всички туристи по Черноморието. Сега обаче бранша ще разчита и на тях.

„Полетите ще се осъществяват четири пъти седмично. Надяваме се и с гласуваната субсидия от 35 евро да разширим полетната програма и със спазване на мерките да успеем да реализираме, макар и труден, летен сезон", коментира Ангелкова.

https://topnovini.bg/novini/863039-yujnoto-ni-chernomorie-e-chisto-ot-koronavirus

За неделя е планиран още един полет от Латвия. Все още не е ясно дали той ще се осъществи, тъй като в страната има задължителна карантина за пристигащите. Как ще процедират големите туристически пазари като Германия, Великобритания и Русия - все още е под въпрос.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама