Официално: Цветан Цветанов обяви политическия си проект

09:30, 27 юни 20 / Политика 25 2921 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Аз ще направя нова партия, на нова основа и ще се постаря да изградя това, което мога да правя, но да поправя грешките от по време на ГЕРБ." Това заяви Цветан Цветанов в интервю за предването "Тази събота и неделя" по bTV.

По думите му най-голямата му грешка е била липсата на опит. "Най-голямата ми грешка бе, че нямам опит. Но аз работих с хората, правих го с любов. Обикалях цялата страна! И зареждането, което получавам от образованите хора е безкрайно. Смятам, че е крайно време да дадем шанс на това поколение, което замина в чужбина, да се върне в България", заяви Цветанов, който изтъкна факта, че има безрезервна подкрепа и от българите в чужбина.

След като официално напусна ПП ГЕРБ , Цветан Цветанов е получил "невероятна подкрепа". "Когато подадох заявлението за напускане на ПП ГЕРБ, получих невероятна подкрепа. Над 140 хиляди души видяха публикацията ми във Facebook, стотици я споделиха".

Името на партията се обсъжда и ще бъде обявено най-късно септември, когато ще бъде проведен инициативен комитет. "Една част от партията ще бъдат хората, които работя в моя център. Има хора, които не искат да влизат в политическия живот на страната. Аз искам да дам шанс на знаещите и можещите", каза още Цветанов.

Първият председател на ПП ГЕРБ ще финансира бъдещата си партия чрез дарения, които всеки може да направи. "Най-вероятно ще се наложи да се вземе и заем за първата парламентарна кампания на изборите през 2021-а година", добави още той.

Цветанов коментира и отношенията му с Борисов и заяви, че към днешна дата са "никакви и че не се чуват". За последно премиера му се е обадил на Цветница. "Обадих се на рождения му ден, той не вдигна. В такъв случай му писах съобщение". Той е на мнение, че Борисов живее във виртуален свят и най-доближените до него му казват това, което иска да чуе. "ГЕРБ върви хаотично и се движи надолу", категоричен е Цветанов. За пример той посочи създаването на държавни бензиностанции. Пазарният принцип трябва да бъде налице, според него. Той е против закона за МВР за създаване на паралелно НСО в МВР. Критиките към него от бившите му съпартийци идвали от хора, които само търсели партийна реализация.

"Димитър Главчев, Тома Биков и Спас Гърневски са хора, които само и единствено целят да имат своя политическа облага на гърба на народа. Те никога не са участвали в началния етап от структурирането на ПП ГЕРБ". Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов ги посочи като имена, които са го мотивирали да вземе решението да напусне партията на премиера. Също така той даде за пример и зам.-председателя на Института за дясна политика и шеф на ТВ Европа Георги Харизанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама