САЩ с мрачен рекорд на починалите от коронавирус за денонощие

07:40, 01 юли 20 / Свят 25 1173 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Съединените щати са регистрирали 1199 смъртни случая от коронавируса през последните 24 часа, като по този начин общият им брой в страната започна да се покачва отново, съобщи университетът Джонс Хопкинс, цитиран от БГНЕС.

Броят на ежедневните смъртни случаи не надвишаваше 1000 души от 10 юни.

Страната е регистрирала до момент 127 322 смъртни случая, според базираната в Балтимор образователна институция.

Водещ немски вирусолог: След два месеца ще имаме проблем

САЩ регистрираха 42 528 нови случая на коронавирус през последните 24 часа.

Поради увеличения брой на смъртните случаи и броя на новооткритите заразени, много американски щати, особено в южната и западната част, трябваше да прекратят процесите на отслабване на противоепидемичните мерки.

В Тексас бяха регистрирани рекордните 6 975 нови случая на COVID-19.

Междувременно в Калифорния повече от хиляда затворници са дали положителни тестове за коронавирус в най-стария затвор в щата - Сан Куентин, съобщиха местните власти.

"Ясно е, че в момента не контролираме напълно пандемията", заяви пред Конгреса експертът по инфекциозни болести Антъни Фаучи. Той съобщи, че новите случаи на коронавирус могат да се увеличат двойно и дори да достигнат до 100 000 на ден, ако властите и обществеността не успеят да предприемат стъпки за потушаване на пандемията.

Подобно на други висши американски служители, Фаучи призова американците, особено младите хора, да покриват лицата си и да избягват тълпите, за да спрат разпространението на вируса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама