"Гранична полиция": Пътуващите към Гърция да носят хартиено копие на QR-кода

11:15, 01 юли 20 25 1475 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Пътуващите към Гърция българи задължително да носят със себе си хартиено копие на QR-кода, който се генерира при попълване на делкарацията за влизане в страната, съветват от "Гранична полиция".

Гърция ще отвори границата с България само през Кулата-Промахон

На гръцкия граничен пункт "Ексохи", съпределен на българския ГКПП "Илинден", не се пропускат чужди граждани за влизане в Гърция с туристическа цел. Пропускат се само товарни автомобили и сезонни работници, притежаващи трудови договори. На влизане в България няма ограничения, съобщават граничните власти.

На ГКПП "Кулата", "Капитан Петко войвода" и "Ивайловград" в Гърция се пропускат леки автомобили и автобуси в двете посоки. На ГКПП "Кулата" трафикът на товарни автомобили е интензивен.

Не се извършва преминаване през ГКПП "Златоград".

На ГКПП „Маказа” тази сутрин беше спокойно, нямаше колони от чакащи за преминаване коли.

От посолството на Гърция в София информираха във вторник, че влизането на всички граждани през сухопътните граници от България към южната ни съседка ще бъде възможно само през граничния пункт „Кулата-Промахон‘‘ и при това само с QR код, който ще получим след попълнена онлайн декларация.

Тези, които имат код, издаден за пункт „Маказа”, обаче успяха да преминат и днес.

От 1 юли 2020 г. заради епидемията Гърция въвежда за всички пристигащи граждани попълването на специален онлайн формуляр. Необходимо е документът да бъде попълнен най-малко 48 часа преди влизането в страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама