Пак депутати без маски в парламента

09:27, 01 юли 20 / Политика 25 1446 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Първото заседание на парламента за седмицата отново започна с въпроса носят ли всички депутати маски и спазват ли мерките. Славчо Атанасов от НФСБ призова председателят на институцията Цвета Караянчева да обърне внимание, че има народни представители без маски и да ги порицае да си ги сложат. Георги Свиленски от БСП пък коментира, че има органи, които следят спазват ли се предписанията и не е нужно все път някой депутат да следи кой носи маска и кой не носи.

Стана ясно, че народните представители нарушители са Александър Паунов от БСП и Павел Шопов от „Атака“.

Сезирам РЗИ да наложи глоби“, заяви Цвета Караянчева.

Социалистът Паунов обаче е на друго мнение: „Ръководството на парламента трябва да бъде глобено. То трябва да осигури разстояние между депутатите от 1,5 метра- къде е това разстояние. Значи тази разпоредба може да се нарушава, а другата за маските не“. „Да дойде РЗИ да ни глоби, ние ще обжалваме пред съда“, категоричен бе той.

Ще бъдат ли санкционирани депутатите без маски?

Павел Шопов също се включи: „Много пъти споменавате името ми, като това другарче е виновно, то е лошо, накажете го“. „Всеки преценява как да се държи и какво да прави. Има ред и моля да не ни напомняте непрекъснато като на малки деца какво да правим“, каза той.

„Както българските граждани, така и народните представители трябва да се съобразяват със законите, които правят в тази зала“, отговори Цвета Караянчева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама